Röntgenveckan 2021

Styrelsen för Svensk förening för röntgensjuksköterskor inleder Röntgenveckan med styrelsemöte måndag eftermiddag den 6 september. Mötet hålls digitalt eftersom vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och beslut som tagits i organisationskommittén för upplägget av Röntgenveckan. Röntgenveckan är ett samarrangemang med radiologernas organisation, SFMR, och Örebro röntgenavdelning.

Tisdag morgon klockan 08.25 är det invigning av Röntgenveckan och den årligen återkommande Forsellföreläsningen. Röntgensjuksköterskornas program är inriktat mot Radiografi som är professionens huvudområde och innehåller allt från omvårdnad, medicin, strålning och teknik till patientnära diagnostik. Dagarna innehåller många parallella spår, som förhoppningsvis ger valmöjligheter för att passa alla. Programkommittén har strävat efter att lyfta fram mångfalden i röntgensjuksköterskans profession under två dagars digital Röntgenvecka. Detta har varit en utmaning!

Tisdagen fortsätter med en presentation om patientens möte med röntgenavdelningen. Därefter ligger fokus på Ultraljud, Mammografi, Interventioner, DT-trauma, MR säkerhet, Akuta undersökningar och sist men inte minst Fria föredrag/Avhandlingar.

Onsdagen inleds med presentationer om röntgensjuksköterskors professionsutveckling och att komma vidare i sin karriär, dels med specialiserad utbildning, dels inom forskning. Dagen fortsätter därefter med fokus på Stråldoser, Barnradiografi, PET/CT och en dubbelsession med Artificiell Intelligens. Precis som på tisdagen bjuder onsdagen på Fria föredrag och Avhandlingar.

Se det fullständiga programmet på här

Vi önskar Dig två fantastiska dagar med möjligheter att fylla på men ny kunskap för vidare utveckling inom professionen.

Styrelsen för Svensk förening för röntgensjuksköterskor

Irene Strandqvist, Ordförande

Bodil Andersson, Organisationskommittén SFR Röntgenveckan

Föregående
Föregående

ECR – Building bridges – den 2-6 mars

Nästa
Nästa

Nomineringar till styrelsen