Webbinarium 8/11

Stort och varmt Grattis till alla röntgensjuksköterskor i landet! Vilket fantastiskt yrke vi har!

Dagens webbinar, för att uppmärksamma radiologins och radiografins internationella dag, var välbesökt.

Fokus i presentationerna var hur vi ska bli bättre på att synliggöra vår profession. Ordförande Maud Lundén inledde med en presentation om vem vi är och faktiskt gör i vår yrkesroll. Bodil Andersson, vice ordförande presenterade professionen i ett europeiskt perspektiv (dessa presentationer finns på vår hemsida).

Inbjuden gäst var Graciano Paolo, professor vid Coimbra University, Portugal men också tidigare ordförande för EFRS samt Head of WHO Collaborative Center for Radiation Protection. Presentationens titel var ”The future of the profession”. Graciano Paolo var tydlig med att vi står vid ett vägskäl där AI kommer hantera en hel del av dagens tekniska beslut i framtiden och att vi i professionen måste utveckla den personcentrerade vården och kommunikation. Han beskrev hur radiographers” arbetar i många europeiska länder i stort sett utan någon nära kontakt med patienterna (se länk nedan).

Efter det att tiden för webbinariet var slut stannade många kvar och det blev en mycket givande diskussion! Vi hoppas framöver kunna bjuda in till fler webbinarier där vi kan fortsätta diskussionerna.


Svensk förening för röntgensjuksköterskor  

Klicka här för att komma till presentationerna.

Föregående
Föregående

EFRS Statement on the Middle East conflict

Nästa
Nästa

SFR önskar stort grattis på röntgensjuksköterskans internationella yrkesdag